مراحل توسعه اقتصاد جهانی

ساخت وبلاگ

جهانی سازی بیشتر یک فرآیند تجمعی است که بر اساس تغییر در حالت های تجمع (نحوه تولید رشد) و روابط عملکردی آنها (نحوه ساختار رشد) است. ظرفیت تولید (تولید) و توزیع (حمل و نقل) به عنوان بردارهای توسعه اقتصادی اساسی است. از ابتدای دوره مدرن در قرن شانزدهم ، چهار مرحله اصلی منتهی به توسعه اقتصاد جهانی قابل شناسایی است ، با پنجمین سوداگرانه درباره چگونگی آشکار شدن جهانی شدن در آینده:

  • عصر مرکانتیلیسم (C1500-1780) و تنظیم اولین مسیرهای تجاری transoceanic منجر به گسترش چشمگیر هژمونی اروپا از طریق تنظیم امپراتوری های استعماری (مانند امپراتوری های اسپانیایی و پرتغالی) و سیستم بازرگانی آنها در آنجا تجارت شد. روابط انحصار یافته و کنترل شد. اگرچه امپراطوری هایی مانند چین و هند (مغول) نهادهای اقتصادی قابل توجهی بودند ، اما در تنظیم روابط تجاری از راه دور فعال نبودند اما با بازرگانان خارجی معامله شدند. با این وجود ، برای اکثر فعالیت های اقتصادی ، مقیاس مکانی روابط در محدوده محلی باقی مانده است زیرا اقتصاد مقیاس برای حمل و نقل داخلی توهم است. تولید از قرون وسطی با سیستمی مبتنی بر کارگاهی که در آن صنایع دستی آموخته ، توسعه یافته و برای کارآموزان آموخته شده ، نسبتاً بدون تغییر باقی مانده است. در بسیاری از موارد ، این منجر به ظهور شهرهای تخصصی صنایع دستی شد که تخصص تولید خاص توسط سازمان های صنفی تسلط و محافظت می شد. با این حال ، این سیستم انحصاری بود و اجازه تولید انبوه را نمی داد.
  • انقلاب صنعتی (C1780-1880) شاهد تنظیم سیستم های تولید و توزیع مکانیزه و ظهور سرمایه داری صنعتی بود که در آن تولید و مصرف انبوه به یک امکان پذیر شد. این امر به استفاده از یک واحد تولید بزرگتر نیاز داشت. کارخانه. تقاضای اضافی برای نیروی کار باعث می شود سطح بالاتری از شهرنشینی و ظهور شهرهای صنعتی با مقیاس گسترده ای از روابط تجاری ، بیشتر با مناطقی که مواد اولیه و انرژی دارند. این امر با تنظیم کانال ها و سپس توسط اولین شبکه های ریلی منطقه ای امکان پذیر شد و اجازه می دهد اولین بار اقتصاد مقیاس برای حمل و نقل داخلی باشد. معرفی بخار باعث تقویت تجارت از راه دور و استعمار شد.
  • ظهور فوردیسم (C1880-1970) منجر به یک سیستم سرمایه داری شد که تحت سلطه شرکت های بزرگ چند ملیتی یا شرکت هایی که تحت یک وضعیت شبه یکبار انحصاری بر اقتصاد مربوطه فعالیت می کنند. پیچیدگی فزاینده تولید از تنظیم خوشه های صنعتی (کمربندهای تولیدی) که در آن صنایع مرتبط جمع می شوند ، سود می برد. تنظیم مدل خط مونتاژ به شبکه ای از تأمین کنندگان در مجاورت نسبتاً نزدیک و ظهور مدیریت تولید متکی بود. روابط بین الملل و منطقه ای توسط شبکه های بخار و راه آهن به خوبی تثبیت شده است. در قسمت بعدی این دوره ، امپراتوری های استعماری با امپریالیسم دولتی جایگزین امپریالیسم شرکت شدند. نقش اقتصادی اقتصادهای در حال توسعه (بسیاری از آنها مستعمرات سابق) در دنیایی شیوع بیشتری پیدا کردند که تا آن زمان عمدتاً توسط اروپا و زیربناهای آن (به عنوان مثال ایالات متحده) فرض می شد. با این حال ، برای اشخاصی مانند چین و هند ، این دوره کاهش چشمگیر در اهمیت اقتصادی آنها را عمدتاً به دلیل سیستم های سیاسی آنها نشان داد.
  • پس از فوردیسم (C1970-2010) شاهد شتاب جهانی شدن ، به ویژه با ظهور اقتصادهای صادراتی گرا (به عنوان مثال ژاپن ، کره ، چین) بود که از برون سپاری چندین کار تولیدی و تنظیم شبکه های تولید جهانی مدیریت شده توسط شرکت ها به دست آوردسیستم های. این امر با همگرایی فن آوری های کلیدی حمل و نقل ، به ویژه کانتینر شدن ، خدمات هواپیماهای جت و ارتباطات از راه دور امکان پذیر شد. در حالی که سطح تولید تولید افزایش یافته است ، سهم نسبی آن در رابطه با رشد فعالیت های خدمات کاهش یافته است. دانش به نوعی سرمایه تبدیل شد ، به ویژه که نوآوری نقش مهمی در بهبود کمی و کیفی کالاها و خدمات داشت. فن آوری های اطلاعات به طور فزاینده ای در محصولات و خدمات تعبیه شده اند. توافق نامه های چند جانبه تجارت و بلوک های اقتصادی یک محیط معامله ای را برای استفاده از مزایای مقایسه ای مکان ها از نظر نیروی کار ، زمین یا منابع فراهم می کند.
  • چالش‌های موجود در آغاز قرن بیست و یکم این پرسش را مطرح می‌کند که چگونه جهانی شدن و فرآیندهای تولید و توزیع زیربنایی آن تکامل خواهد یافت. نگرانی‌های نوظهور کمبود منابع و محیط‌زیست نشان‌دهنده پارادایم سرمایه‌داری پایدار است که در آن فعالیت‌های اقتصادی به دلیل فشارهای نظارتی و رقابتی مجبورند اثرات خارجی خود را (مانند زباله، آلودگی، ازدحام) به حداقل برسانند. مانند فاز قبلی پس از فوردیست، تنظیم زنجیره های تامین کارآمد، به ویژه در زمینه ای که هر عنصر برای افزودن ارزش همکاری می کند، اساسی خواهد بود. در حالی که جهانی شدن به عنوان یک الگوی مسلط باقی خواهد ماند، انرژی و بازیافت سیستم تولید متمرکزتر منطقه ای را تحریک خواهد کرد. سیستم‌های تولید احتمالاً ساختار سلسله مراتبی بیشتری خواهند داشت و در صورت لزوم به منابع جهانی تغییر می‌کنند، اما تامین‌کنندگان منطقه‌ای را ترجیح می‌دهند. سطح ادغام میان‌وجهی سیستم‌های حمل‌ونقل، هم برای مسافر و هم برای بار، منجر به بهبود کارآیی بیشتر خواهد شد، حتی اگر سرعت‌های مودال تفاوت قابل‌توجهی نداشته باشند. دولت-ملت ها واحد کارکردی اصلی باقی خواهند ماند، اما یکپارچگی اقتصادی همچنان تمایز بین ملت و منطقه اقتصادی را محو خواهد کرد. این مرحله به عنوان انقلاب صنعتی چهارم نیز نامگذاری شده است.

این را به اشتراک بگذارید:

  • برای اشتراک گذاری در لینکدین کلیک کنید (در پنجره جدید باز می شود)
  • برای اشتراک گذاری در توییتر کلیک کنید (در پنجره جدید باز می شود)
  • برای اشتراک گذاری در فیس بوک کلیک کنید (در پنجره جدید باز می شود)
  • برای اشتراک گذاری در Reddit کلیک کنید (در پنجره جدید باز می شود)

The Geography of Transport Systems, 5th Edition

جغرافی سیستم های حمل و نقل نسخه پنجم ژان پل رودریگ (2020)، نیویورک: روتلج، 456 صفحه. شابک 978-0-367-36463-2

فهرست مطالب

  • 1. حمل و نقل و جغرافیا
  • 2. حمل و نقل و ساختار فضایی
  • 3. حمل و نقل، اقتصاد و جامعه
  • 4. حمل و نقل، انرژی و محیط زیست
  • 5. حالت های حمل و نقل
  • 6. پایانه های حمل و نقل
  • 7. تجارت، لجستیک و توزیع بار
  • 8. حمل و نقل شهری
  • 9. برنامه ریزی و سیاست حمل و نقل
  • 10. چالش های جغرافیای حمل و نقل
  • الف. روشها در جغرافیای حمل و نقل
  • ب. کاربردها و مطالعات موردی

شرایط

این مطالب (از جمله گرافیک) را می توان آزادانه برای اهداف آموزشی مانند ارائه کلاس های درس در دانشگاه ها و کالج ها استفاده کرد. هر گونه استفاده دیگر، مانند ارائه کنفرانس، برنامه های آموزشی تجاری، وب سایت های خبری یا گزارش های مشاوره، ممنوع است. مطالب را نمی توان در هیچ فرمی و در هیچ رسانه ای کپی یا مجدداً توزیع کرد. برای استفاده های خاص باید مجوز درخواست شود.

ویرایشگر

دکتر ژان پل رودریگز ، استاد جغرافیا در دانشگاه هافسترا. علایق پژوهشی وی حمل و نقل و اقتصاد را شامل می شود زیرا مربوط به تدارکات و توزیع حمل و نقل جهانی است. مباحث خاص شامل سیستم های حمل و نقل دریایی ، زنجیره های تأمین جهانی ، دروازه ها و راهروهای حمل و نقل است.

پستهای اخیر

  • حمل و نقل و همه گیر (به روز شده)
  • تأثیر Covid-19 بر الگوهای رفت و آمد در ایالات متحده
  • فصل 9. 4 (حمل و نقل ، اختلال و مقاومت) به روز شده است
  • فصل 9. 3 (ایمنی و امنیت حمل و نقل) به روز شده است
  • فصل 9. 2 (برنامه ریزی و مدیریت حمل و نقل) به روز شده است

وب سایت های همراه

Port Economics, Management and Policy City Logistics: Concepts, Policy, Practice

کپی رایت © 1998-2023 ، دکتر ژان-پل رودریگز ، گروه مطالعات جهانی و جغرافیا ، دانشگاه هافسترا ، نیویورک ، ایالات متحده.< Pan> دکتر ژان پل رودریگز ، استاد جغرافیا در دانشگاه هافسترا. علایق پژوهشی وی حمل و نقل و اقتصاد را شامل می شود زیرا مربوط به تدارکات و توزیع حمل و نقل جهانی است. مباحث خاص شامل سیستم های حمل و نقل دریایی ، زنجیره های تأمین جهانی ، دروازه ها و راهروهای حمل و نقل است.

منصة التداول الأكثر ثقة...
ما را در سایت منصة التداول الأكثر ثقة دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : احمد نجفی بازدید : 40 تاريخ : يکشنبه 12 شهريور 1402 ساعت: 22:10